Förlust Mot Nybro

Hemmamatch mot Nybro Vikings.

 

En första period som är ganska jämn spelmässigt. Nybro skapar lite vassare lägen trots att hemmalaget vinner skotten med 8 mot 6. Med strax över halva perioden spelad trycker Nybro in 0-1 och det blir också resultatet efter första.

Andra perioden är också relativt jämn men det är en period som Nybro utnyttjar för att ta över matchen mer och mer. HA får en del vassa lägen och pressar stundtals på riktigt bra i offensiv zon. Dock gör Nybro 0-2 tidigt i perioden och cirka tio minuter senare gör bortalaget både sitt tredje och fjärde mål på bara 25 sekunder. HA lyckas till slut spräcka nollan sent i andra genom Filip Berqvist.

Tredje perioden kommer Nybro ut klart starkast och har inom 5 minuter ökat på sin ledning till 1-6. Gustav Borglin gör sedan två mål för hemmalaget som ger resultatet 3-6. Närmare än så kommer inte hemmalaget utan det är istället Nybro som sätter slutresultatet 3-7 med 6 minuter kvar av matchen.

Skotten slutar 28-32 vilket visar att båda lagen har sina chanser. Utdelningen var inte riktigt på HAs sida ikväll medans Nybro lyckades sätta sina lägen. Tilläggas ska ända att trots 7 mål i baken är det en stabil insats av målvakten Adam Åhman som vaktade hemmalagets kasse ikväll. 

Det var ingen spelare som enligt mig höjde sig i mängden. Stundtals visade alla spelare både fart och vilja medans HA vissa stunder var alldeles för pressade och hade svårt att komma ur egen zon.

Nu tar vi nya tag och plockar med oss 3 poäng hem från Tranås på lördag.

Diamantpartner

Premiumpartner

Platinapartner

Guldpartner

Silverpartner

Stöd HA74